3 / 5

Sfaturi inainte de cumpararea unui apartament atat de vechi

Cladirile construite in anii ’30- ’40 “respira” istorie, iar multe cartiere in care acestea domina au ramas cele mai cautate si mai scumpe din Bucuresti: Dorobanti, Kiseleff sau Aviatorilor, spune Raluca Schirger.

Ea sfatuieste viitorii cumparatori sa verifice cu atentie actele proprietatii si sa estimeze corect, cu ajutorul unui specialist, eventualele renovari sau consolidari, astfel incat sa ramana in limitele unui buget confortabil.

Victoria Zaharia detaliaza si spune ca daca proprietatea se afla intr-un imobil neconsolidat, investitiile ulterioare achizitionarii ar trebui sa fie limitate la un nivel foarte redus, tocmai datorita incertitudinilor cauzate de neconsolidarea imobilului.

Daca imobilul este consolidat, investitiile pot fi semnificative, dar cuantumul acestora difera in functie de gradul de uzura a locuintei, al blocului sau de dorintele cumparatorului.

„Important este faptul ca, indiferent de cuantumul investitiilor, daca imobilul este consolidat, pretul final pe metru patrat, adica pretul de achizitie plus costul de renovare pe metru patrat, va fi mai redus comparativ cu cel al unui apartament situat in aceeasi zona si cu o vechime mai mica”, arata Zaharia.

In ceea ce priveste finantarea bancara, reprezentantii KIWI Finance spun ca sunt banci care accepta sa finanteze achizitia acestor imobile, dar sunt si banci care impun conditii privind anul constructiei, insa aspectul cel mai important este ca imobilul sa fie asigurabil.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri