4 / 5

Mark Zuckerberg in scaunul soferului

Documentele depuse de Facebook pentru listare par sa indice ca Mark Zuckerberg (foto), fondatorul retelei de socializare, nu intentioneaza sa imparta controlul companiei cu nimeni.

Zuckerberg controleaza direct sau prin intermediul unor aliante cu o parte din actionari 57% din Facebook. In aceste conditii americanul poate sa stabileasca orice in cadrul companiei, inclusiv membrii consiliului de administratie, care in conditii normale ar trebui sa reprezinte intregul actionariat.

”Nu este un lucru pozitiv pentru actionari pentru ca acestia nu vor avea niciun cuvant de spus in cadrul companiei”, spune David Rudow, un analist specializat in companiile de IT, care lucreaza pentru firma de investitii americana Thrivent Asset Management.

Zuckerberg hotaraste si cine va conduce compania in cazul unui deces, potrivit unor documente prestabilite – un lucru foarte rar intalnit in cadrul marilor companii.

Fondatorul Facebook s-a remarcat adesea si prin reticenta de a lista reteaua sociala si a face publice date despre companie. In acest context o parte din investitori se pot intreba si cat de dispus va fi Zuckerberg sa explice planurile Facebook atunci cand vor aparea primele

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri