5 / 6

Mergi pe incredere, sigur vei obtine despagubirea. Sau nu

Tot in zona asigurarilor de viata este stiut faptul ca fiecare societate de asigurare isi delimiteaza toleranta la risc in functie de anumite circumstante specifice - gradul de mortalitate, de morbiditate, speranta de viata. Legea 136/1995 obliga asiguratorii sa includa obligatoriu sinuciderea ca excludere in contractul de asigurare de viata, insa permite in acelasi timp includerea in contract si a altor excluderi.

Asiguratorii stabilesc aceste excluderi in functie de experienta internationala, locala si de incidenta producerii anumitor evenimente. Pe langa toate acestea exista anumite excluderi din categoria forta majora care sunt foarte greu de controlat, greu de cuantificat, de masurat. Chiar si asa asiguratorii, in cazul unor afectiuni preexistente, pot oferi acoperire clientilor fideli dupa un anumit numar de ani in cazul in care au declarat de la inceput afectiunea de care sufereau.

Reducerea numarului de excluderi ar implica cresterea pretului si nu micsorarea acestuia, deoarece asiguratorul si-ar asuma mult mai multe riscuri. Cresterea primelor de asigurare ar duce la cresterea rezervelor pe care asiguratorul este obligat sa le faca.

In concluzie: Cititi cu atentie beneficiile si excluderile inainte de a cumpara o polita de asigurare de viata sau sanatate si nu cumparati doar in functie de pret. Ganditi-va la nevoile dumneavoastra si ale familiei inainte de a gasi un plan de asigurare potrivit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri