3 / 6

Defineste clar rolul administratorului proprietatilor tale

Unii proprietari de locuinte isi administreaza singuri imobilele destinate inchirierii, tin singur legatura cu chiriasii, verifica daca acesti si-au achitat obligatiile lunare sau anuale de plata aferente utiitatilor si impozitelor s.a.m.d., in timp ce altii aleg sa apeleze la serviciile unui administrator specializat de proprietati, mai ales daca numarul imobilelelor este mai mare si, astfel, dificil de administrat cu resursele proprii, ori se afla intr-o zona geografica diferita.


Atentie insa la responsabilitatile trasate administratorului in contract precum si asteptarile tale referitoare la gradul de comunicare. In principal, administratorul de proprietati ar trebui sa te informeze imediat ce un chirias a incetat sa mai achite chiria, ori daca unul dintre imobilele tale a suferit daune majore din cauza unuia dintre chiriasi. Orice perpetuare a unui compotament incorect din partea chiriasilor, pe care administratorul le trece cu vedere repetat, din diferite motive, te poate costa bani si timp pe termen lung.


In acelasi timp, administratorii de proprietati doresc, in general, sa lucreze cu proprietarii care au un portofoliu de mai multe imobile, astfel incat poate fi uneori prohibitiv pentru proprietarul uneia sau a doua unitati destinate inchirierii sa angajeze unul.


Sursa foto: ronstik / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri