1 / 11

Johan Meyer, manager Fondul Proprietatea și director general Franklin Templeton București

  • Copiii trebuie învățați să facă diferența între nevoi și dorințe.
  • Niciodata nu este prea devreme pentru a învăța un copil să investească.
  • Adolescenții trebuie încurajați să își facă un plan de economii și să își analizeze cheltuielile.

Părinții trebuie să realizeze că sunt un exemplu permanent pentru copii, cu atât mai mult când vine vorba despre felul în care își bugetează cheltuielile.


Fundația inteligenței financiare este stabilită devreme în viață, dar este deosebit de important să se construiască pe aceasta în anii adolescenței. Este extrem de importantă înțelegerea conceptului de valoare. Nu numai de bani, ci și de timp și de sănătate. În contextul banilor, echilibrul este important deoarece trebuie să alocăm această resursă limitată între nevoile și dorințele noastre. De exemplu, cu toții avem nevoie de haine, dar uneori am putea dori un articol de marcă scump și trebuie să decidem dacă există într-adevăr valoare în această achiziție. Deci, mai întâi trebuie avut grijă de cheltuielile de bază. În plus, este întotdeauna o idee bună să alocăm o parte din veniturile noastre către economii și investiții. În timp, economiile pot forma o sumă substanțială care ne poate ajuta cu achiziții mai mari mai târziu în viață, cum ar fi o casă sau o mașină sau chiar începerea unei afaceri.


De asemenea, nu este niciodată prea devreme pentru a investi! Acest lucru ne oferă posibilitatea de a participa la creșterea economiei pe termen lung, folosind în special progresele tehnologice care au adus la dispoziția noastră diverse opțiuni de investiții. Pe scurt, cheltuielile atent analizate, combinate cu o strategie de economisire și investiții în adolescență, vă pot pregăti pentru o viață adultă de mare succes!


În ceea ce privește părinții, amintiți-vă că setați un exemplu pentru adolescenți. Știm că banii provin din muncă grea și sacrificiu și trebuie să-i tratăm cu respect. Adolescenții noștri vor vedea acest lucru și ne vor urma pașii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri