3 / 11

Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management

  • Adolescenții trebuie să înceapă să economisească și să investească cât mai devreme folosind bani reali (chiar dacă foarte puțini), nu doar sume teoretice, existente doar pe hârtie.
  • Tinerii trebuie să încerce cât mai multe opțiuni de investiție/economisire, pentru a vede ce li se potrivește mai bine.

Unui adolescent i-aș recomanda să înceapă cât mai devreme. Independența financiară se clădește în timp și cu cât mai devreme începe să experimenteze investițiile cu atât mai bine va fi. Warren Buffet spunea că regretă că a început prea târziu să investească în condițiile în care a cumpărat prima acțiune la 11 ani!


De asemenea să experimenteze cât mai mult - acțiuni, obligațiuni, fonduri, platforme de investiții. Cel mai important pentru un tânăr este să descopere ce funcționează pentru el, ce i se potrivește.


Sunt multe platforme care oferă ocazia de a experimenta pe conturi demo, însă dacă are posibilitatea nimic nu se compară cu realitatea. Emoțiile reprezintă de multe ori cheia succesului în investiții - reacția la pierderi, reacția la câștig, răbdarea.


Real Life MBA


Părinții ar putea să încurajeze acest lucru oferind o sumă de bani cu scopul precis de a fi investiți. Priviți-l că pe un MBA aplicat în lumea reală din care poate învața extrem de mult.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri