4 / 6

Utilitatile – mai putin expuse volatilitatii

Un alt sector recomandat de specialisti pentru investitii cu un orizont investitional mai lung este cel al utilitatilor, reprezentat in piata de capital romaneasca de Transelectrica si Transgaz. “Cred ca acestea ar fi mai putin expuse unor volatilitati mai ridicate in piata”, a mai explicat Andreea Ciobanu. Companiile de stat de la BVB au reprezentat intotdeauna o optiune sigura de investire si au prezentat interes pentru investitori, lucrur vizibil si in gradul de subscriere al ofertelor publice de listare.

Compania de transport a energiei electrice Transelectrica a raportat un profit net pe primele trei luni ale anului 2008 de 22,2 milioane euro, in crestere cu 93,6% comparativ cu primul trimestru al anului trecut si cu 8% mai mult fata de nivelul castigului net prognozat pentru intreg anul. Anuntarea acestor rezultate spectaculoase a readus compania in atentia multor investitori, desi bursa era caracterizata de o stare de apatie.

In schimb, Transgaz Medias nu a anuntat rezultate la fel de spectaculoase, profitul din primul trimestru stagnand fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au sporit in T1 cu circa 15%, la 87,82 milioane euro dar cheltuielile companiei au avansat in primul trimestru intr-un ritm mai accelerat, 25 de procente, la 58,3 milioane euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri