5 / 6

Analiza si prudenta

Turbulentele din ultimele luni ale pietelor financiare a adus schimbari in strategiile si portofoliile multor investitori. Dupa ce cotatiile au scazut considerabil multe luni la rand, revenirile pot pune multe senmne de intrebare. Aplicarea unei strategii solide si adecvate depinde foarte mult de tipul de portofoliu si de politica investitionala a fiecaruia.

Gabriel Aldea a afirmat ca in cazul in care un investitor are o ponedere ridicata in actiuni, strategia cea mai potrivita ar fi de asteptare pe termen scurt. In schimb, “daca investitorul are ponderi ridicate de sume cash, momentul actual poate fi folosit pentru construirea treptata a unui portofoliu constituit in special din actiuni lichide”, a conchis acesta.

Chiar daca multe din companiile listate la BVB prezinta in acest moment indicatori de evaluare buni si au o situatie financiara foarte buna, intervin si riscuri.”Multe din acestea prezinta riscuri mai mari legate de expunere valutara, grad de indatorare, expunere mai ridicata la volatilitati sau risc de piata legat de lichiditatea mai mica. Toate aceste riscuri ar trebui analizate dupa caz inainte de orice investitie”, a incheiat analista de la Intercapital Invest.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri