2 / 7

BCR Obligatiuni

BCR Obligatiuni, cu un randament de 6,20% de la lansarea din octombrie 2007 si are active nete de 48,7 milioane de lei. Astfel, daca ati fi investit 10 000 de lei in acest fond, in luna octombrie, acum ati avea un castig de 620 de lei.

Este un fond deschis de investitii de obligatiuni si instrumente cu venit fix. Politica de investitii a acestui fond extinde conceptul de fond monetar si include si obligatiuni (municipale si corporative) in active. Asadar, peste 90% din active se investesc in instrumente ale pietei monetare si obligatiuni.

Fondul detine pe principiul dispersiei riscului pana la 100% din activele sale in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de un stat membru UE, de autoritatile publice locale ale acestuia, de un stat nemembru sau de un organism public international din care fac parte unul sau mai multe state membre.

Oferind posibilitatea unei investitii indirecte in obligatiuni, aceste fonduri se adreseaza investitorilor cu toleranta redusa la risc (in general investitori incepatori pe piata de capital, obisnuiti cu plasamentele bancare si monetare), dar si investitorilor in actiuni care vizeaza o echilibrare a portofoliului de actiuni si de reducere a riscurilor acestuia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri