6 / 7

Fonduri mixte, bazate tot pe investitii cu risc scazut

Conform datelor publicate de Asociatia Administratorilor de fonduri, in present, pe piata din Romania activeaza 9 fonduri cu investitii in obligatiuni, cu un active net total de 122 milioane de lei si un numar total de investitori de 11 397. Doua dintre acestea, BCR Clasic si Zepter Obligatiuni, sunt mai mult fonduri diversidicate, avan plasamente si in depozite bancare, actiuni, certificate de trezorerie si obligatiuni.

BCR Clasic efectueaza plasamente diversificate in instrumente cu risc scazut (la zi, structura de portofoliu cuprinde 34% certificate de trezorerie, 39% obligatiuni municipale si corporative, 20% depozite si certificate de depozit).
Zepter Obligatiuni are investitii in actiuni cu aproximativ 50% procente din porttofoliu, restul fiind impartit intre depozite bancare(2%), obligatiuni(40%) si titluri de stat(8%), conform datelor publicate de pagina de internet a fondului.

Fortuna Gold este un alt fond de acest gen, lansat acum 8 ani de Target Asset Management, care investeste peste 56% din active in depozite bancare si in jur de 30 de procente in obligatiuni.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri