3 / 7

Pioneer Asset Management – Europa Obligatiuni si Stabilo

Fondul Europa Obligatiuni, lansat de Pioneer Asset Management, are ca principal obiectiv conservarea capitalului investit si realizarea unei cresteri moderate, in conditii de lichiditate sporita. Fondul se adreseaza tuturor tipurilor de investitori si in special investitorilor cu un profil conservator, ce urmaresc conservarea capitalului investit in conditiile unei volatilitati reduse a valorii unitatii de fond. Banca depozitar este Unicredit Tiriac Bank.

In vederea atingerii obiectivului propus, administratorul practica o politica de investitii orientata catre obligatiuni emise sau garantate de statul roman sau de state membre ale Uniunii Europene. Prin orientarea catre instrumente financiare din zona Euro, fondul se adreseaza investitorilor ce urmaresc cu precadere o expunere fata de moneda unica europeana. De la inceputul anului, fondul a avut un randament de -1,5% in ultimele 12 luni si are active nete de 3,9 milioane euro.

Fondul Stabilo se adreseaza cu precadere investitorilor cu un profil conservator, ce urmaresc conservarea capitalului investit in conditiile unei volatilitati reduse a valorii unitatii de fond. Printre potentialii investitori se numara societatile comerciale ce urmaresc plasamente ale lichiditatilor pe termen scurt si mediu, persoanele fizice cu un apetit redus pentru risc, dar si investitorii ce doresc diversificarea investitiilor lor din punct de vedere al riscului.

Politica de investitii urmareste structurarea plasamentelor cu preponderenta pe piata titlurilor de credit. Intr-o proportie de regula mai mica fondul poate investi si in alte tipuri de instrumente investitionale, in special atunci cand evolutia estimata a respectivelor plasamente nu contravine in mod decisiv conceptului de stabilitate. Fondul are un randament de 11,6% in ultimul an si active nete de 10,7 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri