2 / 5

Perspectivele SNP si RRC se inscriu in aceleasi linii ca si rezultatele

Analistul de la Vanguard se asteapta ca pe viitor situatia sa ramana in aceeasi parametrii, in conditiile in care pretul petrolului nu da semne de scadere. In cazul Petrom, eficientizarea activitatii va oferi posibilitatea de a mari profitul si de a dubla avantajul creat de situatia de pe piata petrolului. Daca profitul obtinut va fi utilizat pentru extinderea companiei, situatia financiara va inregistra imbunatatiri constante.

Pandele considera ca daca acest profit urias pe care il va obtine Petrom va lua directia actionarilor, peste cativa ani “rezervorul” ar putea seca. “Un factor care ar putea influenta negativ rezultatele companiei este presiunea, cel putin la nivel declarativ, din partea statului roman, deranjat intr-o oarecare masura de faptul ca profiturile colosale ale Petrom sunt obtinute pe seama cresterii pretului carburantilor, in conditiile in care redeventele platite pentru exploatarea campurilor petroliere autohtone raman la niveluri destul de mici”, declara reprezentantul Vanguard.

Pe plan bursier, SNP va avea, in opinia analistului, in continuare o evolutie mai buna decat celelalte companii, insa va fi influentata si ea in sens negativ de criza de pe pietele financiare.

Pentru Rompetrol Rafinare, situatia financiara nu se arata buna si este asteptat ca pierderile sa continue, cauzele fiind cresterea pretului materiei prime – petrolul – si cheltuielile financiare mari. “Nu poate fi vorba de vreun pericol de faliment in cazul acestei companii, atata timp cat ea este, practic, o divizie a KazMunaiGaz, care isi aduce contributia la profitul intregului grup, si la stabilitatea acestuia”, conchide Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri