4 / 5

Pretul petrolului va influenta evolutia titlurilor din domeniu

“Piata petrolului a cunoscut o volatilitate foarte ridicata in ultimele luni, pretul barilului de petrol marcand un maxim istoric dupa altul. Prin urmare orice companie care face parte din acest sector va inregistra venituri in crestere in perioada urmatoare. Daca insa pretul petrolului va continua trendul ascendent, este posibil ca aceste companii petroliere sa se detaseze de contextul general al pietei”, afirma Alexandra Suciu, analist la Intercapital Invest.

La sfarsitul anului trecut, Rompetrol Rafinare Constanta a inregistrat o pierdere de 314 milioane lei (87,3 milioane de euro, calculat la cursul actual RON/EURO), fata de profitul realizat de Petrom in 2007, de 1,77 miliarde de lei (492 milioane euro).

Cifra de afaceri neta a SNP, la finalul anului trecut, a fost de 12,28 miliarde de lei, in timp ce rezultatele inregistrate de RRC au fost de aproape doua ori mai mici, de 5,4 miliarde de lei. RRC a avut o valoarea mai mica decat Petrom, in privinta datoriilor, care se ridicau la 2,216 miliarde lei, fata de 2,6 miliarde lei inregistrate de societatea cu sediu in Bucuresti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri