3 / 5

Analiza fundamentala – ATB, SCD si BIO

Actiunile Antibiotice Iasi si Biofarm Bucuresti sunt tranzactionate la valori ale indicatorilor de evaluare apropiate de media inregistrata la nivelul companiilor listate pe piete din Europa Centrala si de Est, iar titlurile Zentiva prezinta indicatori de evaluare mai buni comparativ cu cei inregistrati de celelalte companii farma de pe bursele externe.

Indicatorul P/E mediu pentru societatile listate pe pietele de capital internationale este de 19,41, pretul mediu al actiunilor pe valoarea contabila (P/B) este de 1,97, iar P/S mediu al acestor companii este de 1,95.

La finalul sedintei de tranzactionare de ieri, media indicatorilor celor trei emitentii de pe Bursa de la Bucuresti era de 18,13 pentru P/E, 1,5 pentru P/BV si un P/S de 2,38.

In functie de rentabilitatea veniturilor, cea mai buna rata de crestere o are Biofarm, cu 27,37%, urmata de SCD, cu 19% si ATB, cu 14%. Din punctul de vedere al indicatorului ROE, care masoara profitabilitatea unei companii, si a celui ce indica rata de rentabilitate economica a unei companii (ROA), cea mai bine pozitionata este Zentiva Romania, cu o rata de 7,78%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri