4 / 5

Evolutia titlurilor va fi influentata de tendinta pietei

“Ma astept ca titlurile Antibiotice Iasi si Biofarm Bucuresti sa evolueze in ton cu piata, cel putin pana la noi stiri legate de privatizarea Antibiotice”, considera analistul Intercapital.

Informatiile legate de pretul platit pentru o actiune ATB in privatizare ar putea schimba perceptia asupra valorii de piata a companiilor din sector. Astfel, acesta ar putea influenta si evolutia la bursa a celorlalte companii din sector, in evaluarea lor urmand a exista un benchmark nou.

Astfel de evenimente, explica Ciobanu, am avut in perioada ofertei facute de Zentiva pentru fosta companie Sicomed, in paralel cu aceasta companie la bursa cunoscand aprecieri si ceilalti emitenti din sector, influentati de pretul platit in acea achizitie.

Pana acum insa, privatizarea Antibiotice s-a lasat asteptata. Aceasta fusese programata pentru luna martie anul curent, insa a fost stopata de AVAS in urma unui proces dintre sindicate si Guvern. Potrivit declaratiilor oficialilor AVAS, privatizarea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi va fi reluata in momentul in care actiunile vor recupera scaderea survenita de la inceputul anului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri