3 / 6

Cum se pot face bani din reboundurile tehnice pe un trend descendent?

Daca cea mai mare parte a portofoliilor pe termen mediu si lung a scazut pana la valori dramatice, au existat si investitori care au stiut sa anticipeze si sa profite de reboundurile tehnice aparute pe parcursul trendului descendent.

„In mod normal, dupa scaderi accentuate si atingerea anumitor niveluri suport, piata, chiar daca nu are perspective pozitive, are o revenire (rebound tehnic) prin prisma relaxarii vanzatorilor si rarefierii ordinelor mari de vanzare. Astfel, pe volume mai mici putem vedea cresteri, iar speculatorii profita de astfel de momente. Se cumpara la astfel de niveluri suport importante si solide, iar apoi in functie de rezistentele din piata se marcheaza profituri. In cazul in care nu se confirma rebound-ul tehnic de preferat este asumarea imediata a unui stop loss”, a explicat reprezentantul Prime Transaction.

Sofariu considera, insa, ca piata din Romania reactioneaza mult mai mult la stimuli de alta natura.

„Imi este greu sa cred ca functioneaza analiza tehnica la modul general in piata, in mod particular este posibil ca pe anumiti emitenti cu o buna lichiditate sa functioneze analiza tehnica, ex: SIF-uri, SNP etc. Dar si aici, in contextul actual al pietei,cand lichiditatea era foarte mica si valoarea tranzactionata pe un emitent ca un SIF era la nivelul sutelor de mii de euro, nu aveam niciun raspuns de la analiza tehnica”, a explicat acesta.

Ca exemplu s-a vazut foarte mult ca ne coordonam dupa indicii pietelor mature, DOW, NASDAQ, FTSE, DAX.

„Ca si sfat investitional, pe o piata cu un trend descendend, in principal consider ca trebuie analizati fundamental anumiti emitenti care prezinta o lichiditate buna, in acel moment sunt subevaluati si prezinta potential de dezvoltare (in acest caz daca ramanem capitvi pe emitent si nu dorim un exit in pierdere sa ne putem baza pe o evolutie viitoare pozitiva a emitentului cand piata isi va reveni), de asemenea, aceste emitent sa ne permita un exit luand in considerare si discountul in care putem face exitul (spreadul cat mai mic). Este indicat sa se acumuleze treptat, cate putin, pentru a reduce media si pe un rally al pietei sa putem marca profitul”, a mai spus Rares Sofariu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri