2 / 4

Sunt sectoare atractive in economia romaneasca

Totusi, chiar si in acest context puternic afectat de criza, exista si sectoare inca atractive pentru investitorii.

„Situatia economiei romanesti permite investitii in numeroase sectoare, pentru ca ele practic nu exista sau sunt foarte putin dezvoltate, comparativ cu alte zone comerciale. De acum insa, investitiile trebuie gestionate mai atent, iar asteptarile trebuie sa fie mai realiste. Cat de mult aveau de lucru pana acum agentiile de colectare a creditului ? Aproape nimic. Iata ca de cateva luni ele au devenit unii din cei mai activi angajatori”, a mai declarat Ionut Maftei (foto).

El a mai spus ca in perioadele de criza apar afaceri care in anii de avant economic nu s-ar dezvolta.

Industrii cum este cea a advertisingului sau cea a productiei de ambalaje sunt in continuare atractive din punct de vedere investitional. In viziunea lui Cabat, in top trei al atractivitatii se afla industrii autohtone precum cea alimentara, a materialelor de constructii, cat si industria publicitara.

„ In opinia mea, industria materialelor de constructii este inca atractiva din punct de vedere investitional pentru ca desi piata imobiliara este blocata, nu intalnim aceeasi situatie si pe piata renovarilor”, a explicat Cabat pentru Wall-Street.

Ionut Maftei prefera domeniile cu o constanta solida pe termen lung, precum energie, utilitati, industrie alimentara. In acelasi timp, nu trebuie excluse nici domeniile insuficient dezvoltate in tara noastra, agricultura reprezentand o oportunitate reala, a mai explicat acesta

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri