4 / 6

Schimbarile legislative, in continuare asteptate de jucatori

Jucatorii au mentionat ca piata asteapta cu mare interes schimbarile preconizate la Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, „schimbari care sa fie acceptate de societatile de asigurare implicate si sa asigure un start bun al acestui proiect”, mai spune Voicu.

In actuala forma, Legea 260 nu este aplicabila. De altfel, la data de 13 mai reprezentantii pietei se intalnesc cu autoritatile pentru a discuta modificarile necesare aplicarii acestei legi.

„Doresc sa mentionez, in mod special, faptul ca recomandam incheierea unei polite de asigurare facultative, chiar si dupa ce vor fi introduse asigurarile obligatorii de locuinte. Acestea vor asigura doar riscurile de cutremur, inundatii si aluviuni, in timp ce nevoile locuintei fiecaruia dintre noi sunt mult mai diverse de atat si pot fi acoperite printr-o varianta de asigurare facultativa potrivita”, a declarat Marin.

„In Germania, tara mai putin supusa riscului de cutremur decat Romania, asigurarea in cazul acestuia este obligatorie”, a comentat Horvath.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri