3 / 4

Ce poate impune cumparatorul

Pe langa datele existente ale contractului de vanzare-cumparare, este recomandata introducerea unor clauze exprese privind posibilitatea cumparatorului de a declara rezolutionat contractul, in situatia in care dezvoltatorul depaseste termenul de finalizare a constructiei si de dare in primire.

De asemenea, se poate stipula un avans in cuantum mic, iar restul pretului sa fie achitat de catre cumparator la finalizarea constructiei si perfectarea actelor de vanzare-cumparare. In aceasta situatie dezvoltatorul va fi motivat sa respecte termenul stabilit, precizeaza avocatul.

„Pentru situatiile de intarziere se pot stabili anumite daune interese, care urmeaza a fi datorate de dezvoltator pentru fiecare zi de intarziere. Aceste daune stabilite prin contract au o dubla functie: aceea de a constrange dezvoltatorul sa-si indeplineasca la timp obligatiile, dar si aceea de a acoperi prejudiciul produs cumparatorului prin intarziere”, mai spune partenerul casei de avocatura Cunescu, Balaciu & Asociatii.

Recurgerea la serviciile specializate ale unui avocat ramane esentiala, atat la negocierea contractului, cat si la implementarea lui in caz de culpa contractuala a dezvoltatorului.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri