3 / 4

De ce depinde decizia de restructurare

Primul pas in procesul de restructurare a unui imprumut cu probleme trebuie sa fie facut de clientul bancii, care trebuie sa ceara consultanta si ajutor, dar si banca trebuie sa manifeste o atitudine adecvata si sa ofere solutii eficiente clientilor. “In momentul in care apar probleme, atat bancile, cat si clientii trebuie sa gaseasca solutii de depasire a momentului, in interesul ambelor parti", explica Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance.

“Decizia de acceptare sau aprobare a unei solicitari de restructurare apartine in exclusivitate bancii si este in functie de politica de risc a fiecarei banci, de profilul clientului si comportamentul lui de plata anterior, de tipul si caracteristicile creditului contractat, de garantii, de expunerea clientului, de factorii obiectivi ce au condus la aceasta situatie si de planul de redresare viitor prezentat de client”, sustine sefa brokerului de credite Kiwi Finance.

Pe fondul recesiunii ce s-a instalat in Romania, bancile au inceput sa restructureze creditele neperformante inca de la inceputul acestui an, iar procesul se va continua si in 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri