2 / 4

Cat costa

Investitiile facute in amenajarea unui pod nelocuit sunt mult mai reduse comparativ cu ridicarea de la zero a unei anexe la locuinta deja existenta sau cu achizitionarea unei case. In plus, infrastructura si utilitatile sunt deja create, iar prin reabilitarea termica sunt reduse costurile la incalzire intrucat pierderile de caldura pentru intreaga locuinta sunt mai mici.

“Pretul mediu pe metru patrat pentru amenajarea unei mansarde variaza in functie de suprafata podului, materialele folosite, ce se pastreaza si ce se foloseste din structura anterioara. De exemplu, unii proprietari nu au nevoie sa schimbe invelitoarea. In schimb, alti clienti prefera sa o schimbe, iar costul total este diferit. In medie, pretul mediu pe metru patrat poate fi de aproximativ 150-200 euro la cheie”, spune Alexandra Maier, de la Velux Romania.

Costurile pot varia si in functie de calitatea lucrarilor de executare a mansardarii, de care este indicat sa se ocupe o companie specializata.

“In cazul in care izolatia acoperisului nu este facuta bine, determina pierderi de caldura, ceea ce face ca in mansarda iarna sa fie prea frig, iar vara prea cald. Hidroizolatia intregii mansarde este la fel de importanta. Pentru o hidroizolatie si o termoizolatie performante pentru ferestrele de mansarda se recomanda utilizarea produselor de instalare”, adauga arhitectul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri