3 / 4

Cat de bine a inteles piata utilitatea acestui gen de polita?

Parerile specialistilor se impart si ele in doua categorii privind intelegerea de catre clienti, manageri ai companiilor, a acestui tip de produs. Pe de o parte, specialistii cred ca cea mai mare parte a clientilor au inteles utilitatea acestui produs.

“Adresandu-ne unui segment de piata foarte receptiv, intelegerea, conformarea si adaptarea la nevoile personale au facut ca procesul de dezvoltare al acestui produs sa fie unul extrem de rapid. Piata D&O din Romania a inteles pe deplin utilitatea acestui tip de polita”, a mai explicat Tecau.

Pe de alta parte insa, asa cum mentiona reprezentantul Marsh, sunt doua tipuri de manageri si deci doua tipuri de polite care se incheie pe sectorul D&O. Una conforma cu riscurile la care sunt expusi managerii si una care are un rol formal menit sa indeplineasca cerintele legale.

“Beneficiile unei acoperiri D&O nu sunt pe deplin intelese si cunoscute, dar consideram ca in 2-3 ani piata va evolua semnificativ”, a comentat Anca Babaneata (foto) pentru Wall-Street.

“Utilitatea unei asigurari se arata la dauna. Din cate stim pana acum, nu exista daune serioase pe acest tip de polita, insa ele vor aparea in curand, iar managerii trebuie sa fie pregatiti. In alte tari utilitatea politei s-a demonstrat demult, iar in regiunea noastra, in tari precum Polonia, daunele au inceput sa se inmulteasca cel putin numeric, daca nu si ca valoare”, explica Simionescu.

Managerul departamentului de asigurari profesionale, din cadrul Marsh, a mai adaugat ca in cativa ani urmeaza sa apara si in Romania daune semnificative, iar cei care vor fi protejati vor intelege pe deplin utilitatea politei de tip D&O. Brokerul Marsh are plasate, pe piata locala, cateva zeci de polite, dintre care cateva au limite asigurate de milioane de euro. Simionescu a declarat ca asteapta o crestere de 10% a numarului de polite D&O intermediate de Marsh in 2010.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri