2 / 21

Stere Farmache

Stere Farmache este actualul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti, din februarie 2008, si candideaza din nou pentru aceasta pozitie, dar si pentru cea de administrator.

In prezent, Farmache este si prim vicepresedinte executiv al Alpha Bank Romania, din 15 ianuarie 2009, la scurt timp dupa ce a demisionat din pozitia de director general al Bursei.

El a fost directorul general al BVB din aprilie 1995, pana in decembrie 2008. Intre 1987 si aprilie 1995 a lucrat in Ministerul Economiei si Finantelor. Inainte de infiintarea Bursei, in 1995 a ocupat diverse pozitii apropiate acestui domeniu de activitate, precum director general al Agentiei Valorilor Mobiliare, director la Agentia Nationala pentru titluri de Valoare. In minister a fost economist, sef serviciu la Elaborarea bugetului statului dar si consilier al ministrului.

Farmache a absolvit Academia de Studii economice, are un doctorat in economie si un program de formare managerial la Paris. Actualul presedinte candideaza de drept in CA, dar a fost si propus de Alpha Finance.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri