2 / 8

KBC Securities

Domeniu: Piata de capital

KBC a fost al doilea nume mare a iesit dupa startul crizei din piata locala de capital si din actionariatul BVB, dupa Morgan Stanley, care i-a revandut lui Daniel Tepes pachetul majoritar de actiuni al firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, in 2009, la circa doi ani de la intrarea pe piata.

Astfel, cu numai o saptamana inainte de anuntul facut de Morgan Stanley, KBC Securities a scos la vanzare circa 0,83% din actiuni, reprezentand jumatate din pachetul pe care-l detine la BVB, la un pret de 60 de lei/actiune. Ulterior, grupul financiar belgian KBC a vandut si KBC Securities, cea mai mare companie de brokeraj din Romania in 2010, dar si KBC Consumer Finance catre grupul Slavia Capital, specializat in managementul portofoliilor de credite neperformante si active riscante.

KBC Securities, casa de brokeraj a grupului belgian KBC Group NV, a preluat integral, in 2007, pachetul de actiuni detinut de Sorin Apostol la Swiss Capital Romania. Apostol si Bogdan Juravle au redevenit principalii actionari ai Swiss Capital, dupa ce KBC a vandut participatia in cadrul firmei.

Dupa vanzarea Romstal Leasing si KBC Securities, grupul KBC a ramas prezent in Romania numai prin brokerul de asigurari INK Insurance Broker.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri