2 / 8

Ovidiu Fer, Wood&Company: Nu cred ca se vor inlatura numirile politice

Ovidiu Fer, analist la firma ceha de brokeraj Wood&Company, activa si la Bursa de Valori Bucuresti, considera ca infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara este o idee foarte buna, vehiculata in piata de mai mult timp.

Mai mult, Fer crede ca o eventuala numire a lui Florin Georgescu in conditia institutiei ar fi o mutare foarte inspirata sau chiar un control al BNR asupra noii autoritati ar fi binevenit, pe modelul din Cehia.

„Numirea de specialisti in aceste institutii ar trebui sa fie de la sine inteleasa, dar nu stiu daca proiectul actual va inlatura numirile politice. Si cred cu toata sinceritatea ca nu se va intampla asta niciodata. Dar ar trebui macar sa le limiteze pe cat posibil si sa se aduca tehnocrati in sistem”, a explicat Ovidiu Fer.

In opinia sa, nu doar remunerarea acestor conducatori este o problema, mai ales ca nu salariile mari pot sa evide suspiciuni si, in plus, oamenii de calitate sunt platiti bine.

„Problema este la ceea ce se face, sau mai degraba nu se face in sistem, la birocratia excesiva si la comisioanele imense ale CNVM. Faptul ca institutiile de reglementare sunt puse sub aceeasi umbrela poate duce la economii de scala, dar cel mai important este ca poate crea sinergii mai bune”, a conchis analistul Wood.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri