3 / 8

Adrian Simionescu, Vienna Investment Trust: Nu cred ca este posibila depolitizarea totala!

“Initiativa Guvernului nu este rea, daca se doreste o mai buna integrare a pietelor financiare. Daca aceasta unificare va conduce la o mai mare birocratie, vom avea efecte nedorite. Este clar ca pana acum initiativele institutiilor de reglementare din piata financiara nu au fost coordonate, nu se tinea cont de realitatile pietei. De exemplu, fondurile de pensii au impus reguli de investire stabilind anumite criterii pe care nicio companie nu le poate indeplini”, a declarat Adrian Simionescu, CEO si presedinte Vienna Investment Trust.

El aduce in discutie modelul Poloniei, extrem de folosit, unde s-a creat un sistem financiar foarte solid, cu decizii coordonate si unde autoritatea unica a avut un rol important.

“Nu ma astept ca tranzitia sa fie lipsita de incidente, dar sper ca rolul initiativei este sa fluidizeze si sa eficientizeze aceste institutii. Ar fi ideala o deplolitizare a conducerii acestor institutii, dar nu cred ca este posibila, sa nu uitam ca tocmai s-a incheiat un ciclu electoral. Nu am nimic impotriva numirilor politice, daca au la baza componenta profesionala. Exista cazuri de profesionisti pe zona financiara sustinuti politici si cred ca aceasta este cea mai plauzibila varianta”, considera Simionescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri