4 / 8

Dan Stoicescu, Constantinof si Asociatii: Cel putin jumatate dintre sefi trebuie sa fie specialisti!

Dan Stoicescu, avocat la Constantinof si Asociatii, considera ca varianta institutiei unice de reglementare este foarte potrivita, dar doar in conditii de eficientizare a activitatii si de evitare a politizarii excesive.

“Infiintarea autoritatii unice de supraveghere este un moment foarte bun pentru a se incerca depolitizarea acestor institutii, necesara de multi ani. Cred ca cel putin jumatate dintre sefii noii institutii trebuie sa fie specialisti, care sa inteleaga realitatile pietei, pentru ca activitatea sa intre pe un fagas normal”, a declarat Stoicescu, pentru Wall-Street.ro.

In opinia sa, piata financiara locala trebuie sa se alinieze la directiile europene nu doar pe hartie, prin crearea acestei noi institutii, ci si prin modele eficiente de operare, de reducere a birocratiei, de coordonare si comunicare cu actorii pietei.

“Vorbim de progres si dezvoltare, dar pentru a vedea pasi concreti avem nevoie de specialisti, de profesionisti. Guvernul va trebui sa inteleaga ca numai printr-un echilibru intre politic si tehnocrati vom reusi sa depasim blocajele actuale”, a explicat avocatul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri