3 / 6

Lupta de orgolii trebuie sa inceteze, piata are nevoie de actiuni comune

Lupta de orgolii din piata de capital este, de departe, una din cele mai mari probleme de atitudine.

Cu totii stim sa gasim vinovati si sa aratam cu degetul, chiar daca atunci cand suntem in pozitii similare facem aceleasi greseli sau, mai rau, nu facem nimic.

Discursul “mai intai repar ce au stricat cei dinainte” este deja arhicunoscut si intalnit in multe situatii.

Asemenarea cu mediul politic este izbitoare: cei care sunt la putere repara raul anterior si cei care sunt in opozitie cauta vinovati si arunca acuze.
Principiul concurentei, atat de sanatos intr-o economie capitalista, s-a transformat intr-o lupta continua intre jucatori. Atunci cand intr-o piata in coma apare o idee, oricat de mica si timida, ceilalti ii dau in cap si o critica pe la colturi. Atunci cand cineva transmite o idee, prea putini sunt cei care recunosc ca o impartasesc.

In situatia actuala a pietei, este mare nevoie de actiuni comune, mai ales ca scopul ar trebui sa fie acelasi pentru toti: dezvoltarea industriei. Ar trebui sa existe planuri si actiuni comune, voci cat mai puternice care sa strige aceleasi lucruri si sa reuseasca sa se faca auziti.

Este valabil pentru toata piata dar si la nivelul de conducere, unde luptele interne s-au dovedit, de prea multe ori, mai importante decat obiectivele comune.

Sursa foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri