4 / 6

Tintele inalte sunt bune, dar trebuie sa fie si realizabile

Tot de multi ani visam cu ochii deschisi la diversi vecini. Bursa din Varsovia, de exemplu, este cel mai invocat model pentru piata romaneasca.
Modelul polonez a devenit principala comparatie si o tinta pentru liderii pietei de capital locale. Reteta este foarte buna, dar trebuie sa fim realisti si sa constientizam ca nu avem ingredientele necesare si nici timpul nu ne este cel mai bun prieten.

In timp ce noi visam cu ochii deschisi sa ajungem precum Polonia dar nu facem mai nimic in acest sens, vecinii nostri se duc tot mai sus si decalajul este tot mai mare. Cata vreme nu avem sprijinul statului nici la 10% din cat l-a avut Polonia si nu reusim sa ne dezlipim de orgolii si interese personale, modelul polonez va ramane doar o tinta.

O varianta ar fi sa ne punem tinte realizabile, sa gasim modele pe care sa le urmam cu ingredientele pe care le avem sis a miscam lucrurile din aproape. Daca visam la Polonia sau Viena dar ajungem la nivelul unei burse din lumea a treia, visele nu ne vor ajuta sa supravietuim.

Sursa foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri