2 / 5

Bursele castiga inca 5% in trei luni, dar Europa nu arata bine. „Asteptati scaderea apoi cumparati”

Indicele global MSCI World Index ar urma sa urce cu pana la 5% pana in septembrie, potrivit analistilor Erste, care insa nu sunt foarte optimisti in privinta pietelor BRIC si din vestul Europei.

“Avantul pietelor de actiuni devine tot mai slab. (…) Ne asteptam totusi ca MSCI World sa inregistreze o evolutie usor pozitiva si in T3. Factorii care determina aceasta estimare sunt asteptarile tot mai bune in privinta rezultatelor financiare pe care companiile le vor anunta si volatilitatea redusa a celor mai importanti indici ai burselor”, se mentioneaza intr-un raport al Erste Group.

Austriecii recomanda investitorilor sa analizeze individual fiecare actiune si sa cumpere titluri din sectorul tehnologic european, din industria farmaceutica si din industria bunurilor de larg consum. “Orice scadere a pietei cu 5-10% o vedem ca pe o buna oportunitate pentru a face achizitii pe termen lung”.

Erste se asteapta ca pietele dezvoltate din vestul continentului sa piarda 5% in T3, in vreme ce tarile din Europa Centrala si de Est (ECE) sa aiba o evolutie o pozitiva.

“Ne mentinem pozitia optimista cu privire la pietele de frontiera din regiune, in special in cazul Romaniei, in vreme ce in cazul Croatiei preferam sa ramanem prudenti”.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri