4 / 8

Vom vedea RCS&RDS vreodata pe Bursa?

Aflata mai mereu in cautarea unor finantari, RCS&RDS, lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune, este un candidat atipic pentru listarea pe Bursa. Pe de o parte operatorul telecom reprezinta unul dintre cele mai cunoscute branduri din Romania, care s-a dezvoltat masiv in ultimul deceniu, insa de cealalta parte datoriile ridicate si lipsa profitabilitatii din ultimii ani ar putea sa ridice semne de intrebare in randul potentialilor investitori.

Sefii companiei infiintata in 1994 au mentionat adesea posibilitatea listarii pe o bursa insa mutarea nu a fost niciodata pusa in practica, fiind amanata din diverse motive.

Cel mai recent anunt in acest sens a fost facut chiar acum doua luni, cand Consiliul de Administratie al RCS&RDS, companie controlata indirect Zoltan Teszari - unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, a convocat o Adunare a Actionarilor in care s-a discutat aprobarea atragerii de finantari in valoare totala de pana la 800 milioane de euro (sau echivalentul in orice alta moneda), pentru o perioada ce nu va depasi 10 ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri