3 / 6

Locul 3: Apple

Crestere actiuni in 2014: +21%


Crestere actiuni in ultimele 12 luni: +58,7%


Prima jumatatea a anului a fost exceptional de buna pentru titlurile Apple, pana la sfarsitul saptamanii trecute acestea inregistrand un randament de 21%.


Dinamica a fost influentata din doua directii: in primul rand a fost vorba despre zvonurile privind lansarea a doua noi modele de iPhone, revitalizarea gamei de tablete si posibile alte dispozitive, cum ar fi iWatch sau Apple TV, programate pentru ultimele luni ale anului, care ar putea sa ofere un impuls important pentru cresterea vanzarilor. In paralel, managementul a oferit actionarilor o recompensa importanta in luna aprilie, cand a hotarat cresterea fondurilor pentru rascumparari la 90 mld. dolari, cresterea dividendului la 0.47 USD/actiune si mult asteptata splitare a actiunii in raport de 7-1.


Rezultatele financiare publicate pentru perioada aprilie-iunie au surprins pozitiv, Apple consemnand o crestere cu 12% a profitului net pe actiune, peste estimarile analistilor, in timp ce vanzarile totale au fost putin sub asteptari. Parteneriatul cu China Mobile incepe sa isi arate benficiile, vanzarile de iPhone in regiune fiind cu 48% mai mari fata de perioada similara a anului trecut, cu o dinamica extrem de buna si pentru iPad sau Mac. In acest context, cel mai important eveniment din perioada urmatoare ramane lansarea celor doua modele noi de iPhone.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri