3 / 8

2007 – anul IPO-urilor la bulgari

Cele doua piete de capital mai au un punct diferit – ofertele publice initiale. Anul trecut, bursa bulgara s-a remarcat prin numarul mare de IPO-uri de success.

“Ritmul IPO-urilor de anul trecut din BG a fost mult superior celui din RO si se preconizeaza ca pe termen mediu sa se intample acelasi lucru. Momentan, destule listari din Bulgaria au fost amanate, ca si in tara noastra de altfel, din cauza contextului de piata. Insa in momentul in care pietele isi vor reveni, incet-incet se va deschide din nou robinetul la listari in BG”, ne-a mai spus Ciubotaru. Si in Romania a inceput un astfel de trend, desi succesul IPO-urilor nu a fost foarte mare, in special din cauza contextului nefavorabil.

“In tara noastra s-a observat in ultimul timp conturarea unui astfel de trend, inceput cu TGN si continuat cu STK., Contor Grup, Teraplast. Insa aceste ultime 3 IPo-uri nu au fost de rasunet datorita conditiilor de piata defavorabile care au afectat increderea investitorilor”, a declarat brokerul de la Deltastock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri