4 / 8

Ambele burse au fost afectate de contextul international

Criza financiara ce a dominat pietele internationale in ultimele luni s-a resimtit foarte mult mai ales pe pietele emergente. Nici Bulgaria si nici Romania nu au facut exceptie, desi bursa din Sofia a rezistat mai bine, cel putin in a doua jumatate a anului trecut.

“In acest moment si bulgarii se regasesc in aceeasi situatie ca si noi. Desi in ultima jumatate a anului trecut ei au suportat mult mai bine contextul international, s-au prabusit insa de la inceputul anului. Si din punct de vedere al preturilor (SOFIX undeva la -35%) si din punct de vedere al volumelor de tranzactionare”, ne-a informat brokerul de la Vanguard.

Tudorescu crede ca se pot identifica in aceste momente posibilitati de investitie la ambele burse. "Ambele piete au fost afectate semnificativ de fluxurile de pe pietele internationale, dupa ce la un moment dat majoritatea actiunilor devenisera excesiv de scumpe pe parcursul anului 2007. Acum, putem identifica atat la Bucuresti cat si la Sofia posibilitati de acumulare si de investitie pentru urmatorii 1-2 ani", crede analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri