2 / 6

Lectia de intelepciune: La bursa se mai si pierde

De multe ori, s-a demonstrat ca romanii asteptau de la bursa castiguri sigure, rapide si mari. Dezamagirea era pe masura asteptarile lor, mai ales in conditiile unor deprecieri de asemenea amploare, cum sunt cele din ultimele noua luni.

Specialistii spun ca aceasta criza ar fi trebui sa dea investitorilor o lectie din acest punct de vedere: bursa are ciclicitatea ei, are trenduri ascendente si descendente, logice si firesti.

“Cel mai important semnal care ar fi trebuit sa fie dat este acela ca bursa nu este o constructie financiara in care toata lumea castiga bani multi si repede. Piata de capital are regimul ei, o ciclicitate de cresteri si scaderi care nu trebuie neglijata. Teoria si practica au aratat ca dupa o secventa de 5-7 ani de cresteri succesive, vin si corectii. In afara de perioada 1997-1999, cand bursa avea o lichiditate mult mai mica si era dominate de asa-zisii “cuponari”, aceasta perioada de corectii care a inceput in vara anului trecut a fost cea mai lunga si de amploare. Investitorii trebuie sa inteleaga ca in piata se mai si pierde”, ne-a declarat Adi Lupsan, director adjunct Intercapital Invest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri