4 / 6

Lectia de timp: Investitii pe termen mediu si lung

In plus, in tot acest timp, calmul, rabdarea, dar si un orizont investitional mai mare i-a ajutat pe multi sa nu vanda panicati si sa nu marcheze profituri mici, comparativ cu cele posibile la momentul intoarcerii trendului.

Speculatia este pentru cei cu multa experienta si cunostinte temeinice in domeniu, dar nici in acest fel nu este recomandata ca unica modalitate de investitie, ea putand fi alternate cu portofoliile stabile, create pe un orizont de timp de peste 6 luni, dupa cum recomanda specialistii.

“Exista o filosofie a pietei de capital care spune ca investitiile pe termen mediu si lung au adus cele mai mari castiguri. Posibilitatea de a castiga din speculatii este mica, statistic, am putea spune ca undeva sub 5 procente. In plus, partea de speculatii se recomanda investitorilor cu multi ani de experienta in piata. Sa mizezi pe ideeea de a castiga mult din tranzactii intraday sau la cateva sedinte s-a dovedit a fi o teorie gresita si nefasta pentru randamentul investitional”, ne-a mai explicat Lupsan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri