3 / 7

Viena, la cumparaturi

Un puternic plan de consolidare a pozitiei in Europa il are Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse), achizitionand pana acum o participatie de 81% in cadrul Bursei din Ljubljana si 37,7% din cea de la Budapesta.

Wiener Boerse a facut cea mai mare oferta de preluare a bursei slovene, depasind oferta facuta de operatorul grec Hellenic Exchanges, care controleaza piata spot si pe cea a derivatelor de la Atena.

Conform unei surse citate de Reuters, bursa vieneza a oferit 1.401 euro pe actiune, evaluand astfel Bursei din Liublijana la 47 milioane de euro. Pretul cerut a fost de minim 600 euro pe actiune. Bursa din Viena detine, de altfel, licente de marketare a indicilor de la bursele din Budapesta si Bucuresti si a creat indici in cooperare cu bursele din Belgrad, Bucuresti, Kiev si Shanghai.

Bursa din Viena si-a anuntat intentia la inceputul acestui an de cumpara o participatie importanta in cadrul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dar pana in momentul de fata, cea mai mare piata de capital din Europa Centrala si de Est nu a facut nicio miscare concreta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri