2 / 7

Azomures si BRD – in fruntea recomandarilor

Rodica Monica Manea, broker la SSIF Carpatica Invest SA a explicat ca Azomures se afla printre cele mai atractive companii, avand unul din cele mai bune randamente in ce priveste profitul, cu un EPS de 0.22. “Tinand cont de evolutia preturilor la ingrasaminte pe plan international consideram pretul in piata unul extrem de mic in continuare, in perspectiva unor rezultate foarte bune”, a declarat aceasta.

In sectorul bancar, se mizeaza pe BRD, care are un randament bun in ciuda scaderii profitului si isi consolideaza pozitia pe piata. “BRD are in acest moment un PER de 12 ceea ce o face extrem de atractiva pentru acest sector”, a mai spus reprezentantul Carpatica Invest.

Aceasta mai recomanda Rompetrol Well Services ca o companie care nu a dezamagit investitorii nici in perioadele anterioare si care are un PER extrem de mic, de 4.34, la un pret de 0.64, si un raport pret/val. contabila (P/BV) de 1.19. “In conditiile in care piata petrolului ramane una din cele mai importante in domeniul energiei, PTR isi va creste cifra de afaceri si randamentul”, a mai spus Manea.

Alte recomandari ale acesteia se indreapta catre Broker Cluj, societate cu potential care are un pret pe actiune sub valoarea nominala de 0.5, dar si catre SIF Transilvania, pe care o considera cea mai atractiva companie din sectorul societatilor de investitii, din punct de vedere al VUAN-ului.

Marcel Murgoci, director operatiuni la Estinvest, recomanda operatiunea de investirea pe parcursul mai multor sedinte de tranzactionare, sumele fiind distribuite in mod egal. “Obiectul investitiei il pot face actiunile Petrom, BRD, Banca Transilvania, Azomures, Transgaz si SIF1. Legat de Azo, o consider mai degraba o investitie pe termen scurt”, a explicat Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri