3 / 7

Investitie, speculatii si derivate

Pe termen lung, piata de capital ramane o alternativa buna la alte tipuri de plasament. Raportat situatia actuala a bursei si la nivelele preturilor emitentilor, Andreea Ciobanu, responsabil departament analiza la Intercapital Invest, recomanda unui investitor “sa se gandeasca la un termen de investitie mai mare. Aceasta este o varianta si cred ca este cea care presupune un risc mai moderat”, a declarat analista.

O alta varianta este aceea de a specula variatii pozitive pe termen scurt ale pietei. “Aceasta este insa o alternativa mai riscanta, fiind greu de anticipat evolutiile de scurt moment ale bursei. Pentru ambele variante si avand in vedere contextul actual as recomanda investitia in actiuni lichide si m-as orienta mai ales catre sectorul bancar”, a continuat aceasta.

Andreea Ciobanu recomanda ca alternativa de investitii in piata de capital instrumentele financiare derivate. “Acestea presupun un risc destul de ridicat si existenta unei experiente la bursa mai mare, dar si operatiunile de arbitraj. Partea buna prin investitia in instrumente financiare derivate este aceea ca se pot obtine castiguri atat in conditii de crestere la bursa, cat si de scadere”, a conchis analista.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri