4 / 6

Urmatorii ani vor caduce un climat favorabil extinderii pietei

Chiar daca inca exista reticenta in ce priveste investitia in fonduri, din motivele mentionate anterior, Brendea crede este momentul ca oamenii sa gandeasca rational si cu logica profitului.

In plus, acesta expune alti factori care vor ajuta la extinderea investitiilor in fonduri. Migrarea fortei de munca care a inceput in 2000 din Romania spre uniunea Europeana si o eventuala intoarcere a acestui flux va aduce in tara romanii deja educati in acest sens.

„ Cei care au lucrat in conditii legale in strainatate au fost obisnuiti si cu alte instrumente de economisire, aceasta deprindere se va transmite si spre asupra lor si familiilor si va crea un efect multiplicator. Cred ca dezvoltarea modalitatilor moderne, de subscriere pe internet a unitatilor de fond, reglementata in proiectul noului Regulament este un alt factor ce va determina cresterea vanzarilor in acestu domeniu” , a mai spus acesta.

In tarile vecine, s-a observat o dezvoltare mai accelerata a pietei fondurilor dupa adoptarea monedei unice europene. Brendea a mai explicat ca in zona suntem pe ultimul loc, comparandu-ne doar cu cehii. Acestia, conform rapoartelor EFAMA au 91 de fonduri, si ne depasesc putin din punctul de vedere al volumului activelor administrate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri