2 / 6

Problemele tehnice si guvernarea amana sosirea fondului la BVB

Specialistii asteapta listarea fondului, care va aduce foarte multe beneficii pietei romanesti, dar sunt reticenti in ce priveste termenul anuntat pentru luna iunie a anului viitor.

Gabriel Necula ne-a declarat ca listarea Fondului depinde intr-o masura mai mare de cei care sunt la guvernare decat de institutiile pietei. “Piata de capital romaneasca astepata venirea FP de multi ani, mai ales ca dupa acest process am putea asiat la o dezvoltare din mai multe puncte de vedere.
Cred in aceasta listare, dar am mai putea asista la intarzieri”, a mai spus acesta.

O alta problema care ar mai putea genera intarzieri este rata de alocare catre cei indreptatiti sa primeasca aceste actiuni care, in opinia lui Lupsan, este mica. “Din aceasta cauza, nu as crede ca sunt pregatiti pentru o listare in 2009. Personal, imi doresc foarte mult ca Fondul Proprietatea sa se listeze anul viitor, dar tehnic nu stiu cate de pregatiti sunt”, a conchis acesta.

Enache crede ca momentul listarii este o decizie politica. “Dupa un an electoral sunt sanse mari ca la nivelul managementului fondului sa apara din nou schimbari”, a declarat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri