3 / 6

Evolutia negativa a titlurilor este doar pe termen scurt

Brokerii sunt de parere ca aceasta evolutia a bancii este doar pe termen scurt, in timp, investitorii vor constientiza valoarea profitului si vor reactiona in sens contrar.

“Cred ca aceasta evolutie este de moment, o reactie emotiva la aflarea rezultatelor. Pe termen lung, evolutia va fi influentata si de alte stiri, oamenii vor constientiza ca banca merge bine, ca rezultatele sunt foarte bune si sunt sigur ca evolutia BRD la bursa va reveni pe un trend ascenden”, a mai spus Cristian Negoita.

Andreea Ciobanu asteapta ca pana la finalul anului BRD sa se incadreze in estimarile proprii de profit net, dar, in acelasi timp, vede o incetinire a dinamicii activitatii bancare in Romania. “Ne asteptam ca aceasta sa ramana una buna in comparative cu alte tari din regiune. Cele mai importante aspecte pozitive de amintit in acest sens sunt gradul de intermediere bancara inca foarte scazut in Romania in comparatie cu alte tari din regiune si decalajul economic existent fata de alte tari din UE”, a explicat aceasta.

In ce priveste BRD, analista a mai declarat ca trebuie sa tinem cont de pozitia bancii in sector si de gradul de concentrare bancara, “cele mai mari banci dupa cota de piata acumuland cea mai mare parte din profitul inregistrat la nivel agregat in sistemul bancar romanesc”, a conchis seful departamentului de analiza al Intercapital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri