2 / 7

Listarile anuntate de SIF3 si de companiile din IT au fost amanate

Printre ofertele anuntate cu surle si trambite se numara si cele facute de SIF Transilvania si de companiile din IT.

SIT3 a anuntat la finalul din 2007 listarea a doua comapnii din portofoliul sau, Aro Palace si Transilvania Leasing. Pana acum, niciuna nu s-a concretizat si nici nu mai exista vesti privind acest proces. Specialistii spun ca tot contextul a dus la aceasta situatie. “Sif Transilvania a incercat valorificarea anumitor companii in care avea participatii majoritare prin listarea pe bursa, dar evolutia pietei cred ca i-a determinat sa opreasca procesul pana in momentul in care optimismul va reveni si capitalurile investite vor reintra in piata, pentru a obtine un pret bun si corect”, a mai explicat Gabriel Necula.

Si companiile din IT si-au manifestat interesul pentru bursa, desi declaratiile sefilor acestora nu au nominalizat perioada exacta a listarii, ci doar “posibilitatea in 2008 sau 2009”.

Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard, este de parere ca acest context al bursei romanesti a facut ca persoanele responsabile cu decizia oportunitatii unui IPO sa se gandeasca de doua ori. “Pentru a fi sigur de listare, un manager de companie ar fi trebuit sa faca discount-uri de pret importante in acest an, lucru care i-ar fi afectat strategia de dezvoltare ulterioara”, a explicat acesta.

Excluzand conditiile pietei, care au stopat majoritatea ofertelor, specialistii sustin ca in 2008 companiile din IT nu au avut o nevoie extrema de finantare. “Domeniul IT in Romania a beneficiat de o crestere a cash-flow-ului care a redus nevoia de capital”, a mai spus brokerul Vanguard.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri