4 / 7

Vor mai fi listari in acest an?

Chiar daca trendul descendent nu pare sa se apropie de sfarsit si turbulentele de pe pietele internationale continua, se pune intrebarea daca vom mai avea noi listari in cele cateva luni care au mai ramas din 2008.
Brokerii consultati de Wall-Street au declarat ca nu se mai asteapta la listari noi pana la finalul anului, dar spera ca in 2009 lucrurile sa isi schimbe trendul.

“Nu cred ca vom mai vedea listari pana la sfarsitul anului. Insa anul viitor, mai ales in ipoteza stabilizarii pietei la un moment dat, probabil ca vom vedea mai multe proiecte de acest gen decat in acest an”, a explicat Ciubotaru.

Nici Necula nu asteapta alte IPO in ultima parte a anului, in afara de intarea la tranzactionare a titlurilor STK si Contor, deoarece procesul de a atrage bani pe piata din Romania este unul care poate sa nu reuseasca datorita climatului. “Vom vedea probabil in anul 2009 noi listari din domeniul privat daca situatia economica se va ameliora si in functie de strategia noului guvern posibil si comapanii de stat ale caror procese de listare au inceput deja”, a declarat brokerul de la Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri