6 / 7

Am in plan sa ma intorc in tara, dar nu stiu unde ma va duce viata

Inainte de a pleca in Cehia, la Wood&Company, acum un an si cateva luni, Ovidiu Fer a lucrat la compania KTD Invest, condusa de Iulian Panait.

Analistul pune aceasta ascensiune in cariera sa pe seama norocului.

“Ca in orice lucru in viata trebuie sa ai noroc. Wood a venit in Romania si a deschis un birou de corporate finance. Initial am vrut sa lucrez aici, dar am fost la Praga cateva zile, am discutat cu cei de la equity, si am ramas acolo, pentru ca asta mi-am dorit sa fac. A fost o alegere foarte buna, pentru ca in tara noastra segmentul de corporate finance e inca la inceput”, povesteste Fer.

Intoarcerea in Romania se afla in planurile sale de viitor, dar nu foarte curand si nu foarte sigur. “Nu am in plan sa raman definitiv in Cehia, dar nu pot sa stiu unde ma va duce viata. Oricum, va mai dura pana voi veni acasa”, declara analistul Wood&Company.

In departamentul de research al Wood lucreaza 8 oameni, de culturi si nationalitati diferite (americani, englezi, slovaci, polonezi si un singur ceh – head of research).

“Eu acopar piata din Romania, in afara de Petrom. Ma ocup de analiza companiilor listate, in special TEL, TGN, Alumil, SIF-urile si bancile. Cam astea sunt interesante pentru cei de acolo, momentan. Foarte curand ma voi ocupa si de piata din Bulgaria”, a mai explicat analistul.

Ca diferente, Fer sustine ca difera stilul si mediul de lucru. “In Romania stiu ca trebuie sa faci si munca de sales, sa intri in toate detaliile, la fiecare zvon. Eu nu fac asta, ci analizez indicatorii marcoeconomici ai tarii, ai sectorului si indicatorii companiei”, a conchis analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri