2 / 5

Speculatorii sunt cei mai activi in aceasta perioada

Prezenta speculatorilor in pietele de capital, mai ales in aceasta perioada de volatilitate excesiva nu este deloc de neglijat.

Reprezentantul Intercapital sustine ca inceputul si finalul unui trend sunt marcate de prezenta preponderenta a speculatorilor.

“Totusi, pentru a avea parte de o intoarcere a trendului descendent actual, este nevoie prezenta in piata la cumparare a investitorilor de portofoliu. Din punctul meu de vedere, in aceste zile atat pe piata locala cat si pe cele internationale, au fost prezenti mai ales speculatori care au incercat sa prinda unele reveniri. Nu exclud prezenta investitorilor pe termen lung, dar, daca tinem cont de volumele efectuate pe toate pietele, acestia din urma nu ar fi putut cumpara foarte mult”, a mai spus Florin Irimin.

In acelasi timp, este foarte posibil sa asistam la noi masuri administrative pentru sprijinirea pietei financiare, crede brokerul.

“Cel mai probabil vom asista la noi masuri administrative luate la nivel international care vor ajuta la refacere pietelor, dar, pana cand sentimentul investitorilor nu se va schimba, vor fi sanse mari sa asistam la continuarea trendului descendent”, ne-a declarat acesta.

Masurile de salvare a sistemului financiar luate pana acum sunt unice, foarte costisitoare si au rolul de a calma pietele cel putin pe termen scurt.

“Totusi, ele nu sunt suficiente si, treptat, aceasta criza financiara se muta in economia reala. Efectele se vad deja in rezultatele de la trimestrul III”, a conchis brokerul Intercapital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri