3 / 5

Rezultatele financiare nu pot inlatura nervozitatea pietei

Perioada de raportari financiare pe cel de-al treilea trimestru al
anului a determinat incepand cu a doua jumatate a acestei saptamani o nervozitate crescuta la nivelul tuturor pietelor de capital importante.

“Daca avem in vedere ca indicii reprezentativi ai pietelor germane, franceze, britanice si nipone au strapuns astazi minimul din ultima perioada, sunt asteptate volatilitati insemnate si saptamana urmatoare, cu posibilitatea atingerii unor noi minime”, scriu specialistii Intercapital, in raportul de analiza Puls Capital

Cat de importante vor mai fi raportarile financiare ale emitentilor in aceasta perioada?

“In Romania probabil vom vedea un mix in perioada rezultatelor financiare la 9 luni, dar acest lucru conteaza cred mai putin, ceea ce e cu adevarat important este dimensiunea valului de vanzari “necesare”, pe de o parte a investitorilor straini si pe de alta parte a investitorilor locali. Inca nu s-a terminat starea de nervozitate”, a explicat Necula.

Specialistii Intercapital se asteapta chiar la o revenire a indicilor la finalul acestei saptamanii.

“Pentru multe companii sunt asteptate rezultatele aferente penultimului trimestru al anului, acestea fiind cel mai probabil foarte bune comparativ cu preturile la care se tranzactioneaza in acest moment actiunile”, se mai scrie in Plus Capital.

Gabriel Necula explica lipsa investitorilor de calibru din pietele emergente prin pierderea increderii, in fata falimentelor si recesiunilor din state dezvoltate.

“Pentru tarile emergente, chiar daca momentan nu vedem indicatori slabi, ceea ce se intampla in economiile dezvoltate afeceaza la nivelul investitorilor straini, care nu mai gasesc motive pentru a mentine investitiile in conditiile cresterii gradului de risc. Astfel asistam la scaderi masive si pe alocuri oprirea de la tranzactionare a burselor”, a explicat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri