3 / 4

Irimin, Intercapital: Ar fi interesante actiunile preferentiale

Pentru astfel de perioade, in care piata este in scadere, iar increderea investitorilor in piata este destul de scazuta, cred ca ar fi interesante actiunile preferentiale, sustine Florin Irimin.

„In conditiile in care costul creditarii este unul ridicat, un astfel de instrument ar fi benefic pentru companiile stabile, care au un business solid. Acestea ar putea sa atraga resurse financiare de la investitorii de portofoliu, care sunt dispusi sa participe la dezvoltarea lor. Neexistand insa pana acum acest instrument, ar fi greu pentru un emitent sa reuseasca o majorare de capital social cu actiuni preferentiale, pe o astfel de piata, pentru prima data. Pe pietele externe acest lucru se practica, iar exemplul cel mai cunoscut in aceasta perioada este ajutorul de 5 mld. $ dat in septembrie de Warren Buffett gigantului Goldman Sachs in schimbul unor actiuni preferentiale cu dividend de 10 %”, a explicat acesta.

Dincolo de nevoia de finantare, succesul unor astfel de oferte are si un puternic impact mediatic, ducand la cresterea increderii investitorilor in titlurile emitentului respectiv, a mai spus brokerul.




Ce solutii vedeti pentru redresarea pietei de capital? Spuneti-va parerea pe Forumul Wall-Street.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri