4 / 6

Cotatia actiunilor TLV a coborat sub valoarea nominala

Sectorul bancar a atras schimburi de 23,36 milioane lei - 43,6% din rulajul cu actiuni din ultima saptamana la Bursa, in urma schimburilor intense cu actiuni Banca Transilvania.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au generat in saptamana incheiata cea mai mare lichiditate pe piata de actiuni, de 13,16 milioane lei, iar cotatia lor a scazut cu 25,2%, pana la 0,89 lei, sub valoarea nominala, dupa ce saptamana trecuta se mentinusera la cotatia de 1,19 lei.

In schimb, titlurile Erste Bank (EBS), tranzactionate la sectiunea Internationala a BVB, s-au ieftinit cu 29,8%, la 43,30 lei/actiune, si au atras a treia lichiditate din piata, de 5,65 milioane lei.

"Se pare ca bancile austriece au foarte mult de suferit de pe urma crizei si, pe de alta parte, in cazul Erste este posibil ca investitorii sa se astepte la o reducere de profit a BCR-ului", apreciaza Marcel Murgoci.

Actiunile BRD SocGen (BRD), au urmat imediat dupa Erste, cu un rulaj de 4,54 milioane lei si o depreciere de 17,2%, care le-a dus pretul la 6,75 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri