2 / 4

Alin Cucos, Estinvest: Romania nu este un faliment national

Conditiile incerte si miscarile neprevazute ale pietei ingreuneaza orice estimare, in special pe termen scurt. Brokerii sunt sceptici in a prevede evolutia Bursei de Valori Bucuresti in perioada urmatoare.

“In aceste conditii de incertitudine, nu stim in ce masura mai este pragmatica incercarea de a vizualiza tendintele pe termen scurt. Pornim totusi de la premisele ca acei factori pozitivi declansatori ai unui rally precum cel din noiembrie pot aparea in acest trimestru. Romania nu este un faliment national”, a declarat Alin Cucos, analistul Estinvest.

Piata evolueaza in conditii de incertitudine maxima si volatilitate ridicata, fiind posibila orice variatie.

”Piata este lipsita de repere. Argumentele fundamentale pe care ne bazam pana acum le vedem foarte firave in bilanturile companiilor din cauza pierderilor financiare si constituirii de provizioane impotriva pierderilor potentiale. Argumentele tehnice incep sa nu mai aiba relevanta din cauza lipsei de lichiditate. Orice e posibil, iar orice sume nu foarte mari pot influenta balanta intr-o directie sau alta, antrenand apoi o implicare a speculatorilor care vor continua minitrendul. Orice predictie in aceasta perioada este doar o incercare de a ghici ce se va intampla”, a conchis brokerul Prime Transaction.

Nicu Grigoras crede ca indicii pietei americane sunt foarte importanti pentru evolutia viitoare a BVB.

”Daca pe fondul stirilor economice negative piata americana va face noi minime comparativ cu nivelurile atinse in octombrie-noiembrie atunci, pe termen scurt, trendul de scadere al indicilor BVB va fi accentuat”, a explicat el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri